Terug naar overzicht

2010 Fietsen voor het goede doel "Tubbergen voor KIKA"

Met een fietstocht voor het goede doel en de uitreiking van de nieuwe helmen zetten de bokk'nrieders een kroon op het wielerseizoen 2010. Er is een tocht uitgezet die alle dorpskernen van de dorpen in de gemeente Tubbergen aandoet. Deze 50 kilometer lange ronde kan meerdere keren worden gefietst. Snelheid staat in deze tocht niet voorop maar vooral het samen fietsen voor het goede doel.

2010 Fietsen voor het goede doel "Tubbergen voor KIKA"

Kika-actie groot succes

De georganiseerde fietstocht voor de stichting "Tubbergen voor Kika" is een groot succes geworden. De deelname was goed en de weergoden waren ons grotendeels goedgezind. Alleen de fietsronde tussen 12:00 en 13:45 uur viel letterlijk in het water, maar tijdens de laatste ronde was de zon er weer.
Maar het voornaamste van alles is natuurlijk dat we het geweldige bedrag van € 4250,- hebben kunnen overhandigen aan de stichting!

Al vroeg in de morgen, 6:00 uur, startte een groepje van 12 Bokk'nrieders met hun eerste ronde van 50 kilometer langs de negen dorpskernen van de gemeente Tubbergen. Het merendeel van deze groep ging vandaag voor de volle 250 kilometer! Rond kwart voor acht kwam de groep aan bij start- en finishplaats café Morshuis, waar de koffie inmiddels klaar stond. Exact om 08:00 uur werd begonnen aan de tweede ronde; nu met 13 fietsers. Er stond weinig wind en de temperatuur was aangenaam, kortom: prachtig fietsweer.
Rond de klok van kwart voor tien meldde zich een grote groep nieuwe fietsers voor de 3e ronde. Deze keer reed ook een aantal gastrijders mee. De meeste van hen waren bekenden uit Albergen, maar er waren ook enkelen "van verre" gekomen voor deze tocht. Renners uit Raalte en twee fietsers uit Duitsland zorgden ervoor dat de tocht zelfs een internationaal tintje kreeg.
Iets na half twaalf werd er weer gefinished en stonden heerlijke punten gebak klaar voor alle deelnemers. Dat smaakte goed, vooral voor diegenen die er op dat moment al 150 kilometer op hadden zitten. Nog steeds kwamen er enkele nieuwe fietsers bij en stipt om 12 uur startten we voor ronde 4. Dit zou een barre tocht worden; al bij Geesteren (het 2e dorp uit de ronde) begon het te regenen en het is daarna niet meer droog geweest. Het onweer dat we hoorden bleef gelukkig op grote afstand, maar iedereen werd door en door nat. Toen we dan ook rond kwart voor twee aankwamen bij Morshuis, veranderde de serre al gauw in een soort aquarium. We hadden geluk dat de pauze deze keer langer was en dat er een lekkere lunch voor ons klaar stond. Iedereen liet zich de broodjes, soep en pasta goed smaken en er werd snel droge kleding aangetrokken.
Bij de start van de vijfde ronde werden we begeleid door motorrijders van de Motor Club Albergen. Gelukkig was de regen inmiddels verdwenen en om half drie vertrok een bonte stoet voor de laatste ronde. Achteraf bleek dat dit de snelste ronde van allemaal zou worden. Dit kwam grotendeels door het werk van onze gemotoriseerde voorrijders die bij iedere kruising of rotonde als verkeersleiders optraden. Het gevolg was dat het peleton renners constant kon blijven doorrijden, zodat het gemiddelde aardig werd opgeschroefd. Al tegen vier uur naderden we dan ook Albergen voor de definitieve finish. Vrienden, familie en andere belangstellenden stonden ons al op te wachten. Op de parkeerplaats achter Morshuis stond voor iedereen een heerlijk koud flesje Grolsch klaar; die hadden we wel verdiend!

Binnen in de serre werd vervolgens het ingezamelde bedrag bekend gemaakt. De verbazing was bij velen te zien toen bleek dat er € 4250,- op de cheque stond vermeld. Penningmeester Jos Everlo van stichting "Tubbergen voor Kika" loofde alle deelnemers en nam de cheque dankbaar in ontvangst.

Na afloop werd er gezellig nagepraat en -gezeten. We kunnen terugkijken op een geslaagde dag met een fantastisch resultaat.

Alle deelnemers en gulle sponsoren hartelijk bedankt!!

Wil je ook meefietsen?

Klik op 'meefietsen' en vul je gegevens in. Daarna nemen wij contact met je op.

Meefietsen

Contact

E-mail naar info@bokknrieders.nl